Fuldt booket IPBES Symposium om bestøvere – University of Copenhagen

08. januar 2018

Fuldt booket IPBES Symposium om bestøvere

Bestøvere

Torsdag d. 7 dec. 2017 blev det første danske symposie med fokus på vilde bier, honningbier og andre bestøvere, afholdt på Axelborg i København. Dagen og programmet var arrangeret af Institut for Plante og Miljøvidenskab på KU, SEGES og IPBES i Danmark.

Fokus for symposiet var bestøverfaunaens betydning og beskyttelse, med særlig vægt på de vilde bier og honningbier. Baggrunden for dette, er den accelererende nedgang i arts­rigdom og antal af bier og andre bestøvere på verdensplan - og en voksende dansk bekymring.

For at give deltagerne den nyeste viden og forskellige perspektiver på problemstillingen, var dagen sammensat af oplæg fra både udenlandske og danske forskere, samt en række danske praktikere.

Centerleder og professor Carsten Rahbek på Center for Makroøkologi, Evolution og KlimaStatens Naturhistoriske Museum, åbnede dagen med en opfordring til at samarbejde på tværs, for at redde de danske bestøvere.

Bred deltagelse og stort engagement

Symposiet var fuldt booket med 120 deltagere, heriblandt repræsentanter fra 8 kommuner, 3 relevante styrelser, 13 interesseorganisationer, 44 forskere og studerende, 14 rådgivere fra landbrug og naturbeskyttelse, samt 23 biavlere.

Målet var at samle deltagere fra både forsknings- og beslutningsområdet, og det lykkedes med stor succes.

Centerleder og professor Carsten Rahbek på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Statens Naturhistoriske Museum, åbnede dagen med en opfordring til at samarbejde på tværs, for at redde de danske bestøvere (Foto: IPBES i Danmark)

Arrangeret af Institut for Plante og Miljøvidenskab på KUSEGES og IPBES i Danmark.