Ny koordinator til IPBES’ kontor i Danmark – University of Copenhagen

04. april 2018

Ny koordinator til IPBES’ kontor i Danmark

Biodiversitet

Den 1. marts 2018 blev Lars Dinesen ny koordinator for det danske IPBES sekretariat. Han kommer fra en stilling i Miljøstyrelsen og forsætter nu IPBES’ arbejdede med blandt andet at formidle videnskabelig viden om natur og biodiversitet – nationalt og globalt.

Lars Dinesen er ansat som ny koordinator for IPBES i Danmark pr. 1 marts 2018.

Lars Dinesen er blevet ansat som ny koordinator for IPBES i Danmark fra den 1. marts 2018. Han kommer fra en stilling i Miljøstyrelsen, hvor han har arbejdet 11 år med dansk og international naturplanlægning, herunder implementeringen af EU direktiver. Oprindeligt er han uddannet biolog fra Københavns Universitet. Desuden har han 25 års erfaring med naturforvaltning, biodiversitet, policy aspekter og formidling.

Lars fortsætter sekretariatets arbejde med at formidle videnskabelig viden om klodens natur og biodiversitet til relevante beslutningstagere, samt støtte dialogen mellem dem og forskere, både nationalt og internationalt. Derudover arbejder IPBES i Danmark for at sikre videnskabelige bidrag fra danske forskere til IPBES’ statusrapporter.

Den tidligere koordinator Thor Hjarsen er ansat i WWF Verdensnaturfonden.

Om IPBES

IPBES (The Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services) er et internationalt netværk med 129 medlemslande, inklusiv Danmark, der blev etablere i 2012. En af IPBES’ hovedopgaver er at udgive statusrapporter om biodiversitet og økosystemydelser – på både globalt, regionalt og tematisk niveau. Mere end 1000 forskere fra hele verden er udvalgt til at bidrage til disse statusrapporter.

Indtil nu er der publiceret tre tematiske rapporter og fire regionale statusrapporter, der tilsammen giver et øjebliksbillede over klodens biodiversitet og økosystemydelser og de menneskelige påvirkninger heraf.

IPBES i Danmark er en del af det internationale IPBES netværk. Det danske sekretariatet blev oprettet i 2016 af Syddansk, Aarhus og Københavns Universitet sammen med Miljøstyrelsen. Kontoret er placeret på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, Københavns Universitet.