Lyden af Danmark – University of Copenhagen

CMEC DANSK > Nyheder og medier > Lyden af Danmark

Lyden af Danmark

Lyden af Danmark er et ambitiøst citizen science-projekt, søsat af CMEC, som for første gang vil kortlægge det danske lydmiljø. Det er uudforsket land, og vi håber med hjælp fra alle interesserede at kunne opbygge en database og et detaljeret lydlandkort, det første af sin slags på verdenplan. Med assistance fra kunstig intelligens vil deltagerne identificere lydkilder og især afdække balancen mellem menneskeskabte lyde og naturlyde.

http://lyden-af.dk kan man hjælpe med at optage lyd til vores store forskningsdatabase. Følg også projektet på https://www.facebook.com/lydenafdk/ og https:// www.instagram.com/lydenafdanmark/ 

Uddannelses- og Forskningsministeriet:  Hvordan lyder Danmark.

Lyden af Danmark i diverse medier:

DR, TV Avisen - Lanceringen af Lyden af Danmark.

DR.DK:

TV2 Lorry - Nu skal 'Lyden af Danmark' kortlægges.

TV2/NyhederNu skal 'Lyden af Danmark' kortlægges - hvilken lyd er den bedste?

NOVA, Aftenklubben - For første gang i verdenshistorien vil man kortlægge lyden eller lydene af Danmark i forskningsprojektet "Lyden af Danmark".

Videnskab.dk - Det er første gang i verdenshistorien, at lydene for et helt land kortlægges.

Altinget - Forskningsprojektet Lyden af Danmark vil have danskerne til at gå udenfor og optage lyde fra deres nærområde på deres mobil.

Ingeniøren - Nyt danmarkskort: 100.000 danskere skal indsamle lyden af Danmark.

Kommunikation og SprogLyden af Danmark er et forskningsprojekt der skal kortlægge de natur- og menneskeskabte lyde i hele det danske landskab.

Billed-Bladet - Kronprinsesse Mary bidrog med kongelige optagelser fra Dyrehaven, da hun deltog i et stort dansk lydprojekt.

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig - hvordan lyder Sydslesvig? For første gang i verdenshistorien kortlægges lydene af et helt land.

Vejle Amts Folkeblad - Stemmegafler og fuglekvidder: Skoleelever kan blive lydforskere i maj.

Der Nordschleswiger (på tysk) - Wie klingt Dänemark? In einem neuen Forschungsprojekt von DR werden Dänemarks Bürger dazu aufgefordert, ihr Handy zu schnappen und die Geräusche in ihrer Umgebung aufzunehmen.

Ud og se. Er der noget i luften?

Dr P1, Bagklog. Lone Scherfig er vild med Lyden af Danmark.

DR P3, Danskerbingo. Nogle meget kloge forskere er i gang med at kortlægge Lyden af Danmark.

Danmarks Sportsfiskerforbund. Optag lyden af dit lystfiskeri. Lyden af klukkende åer og en springende fisk, af skvulpende bølger og pibende vind i linen.