CMEC ph.d.-studerende inviteret med i Asian Rhino Specialist Group – University of Copenhagen

28. juni 2013

CMEC ph.d.-studerende inviteret med i Asian Rhino Specialist Group

Ph.d.-studerende Rasmus Gren Havmøller fra Danmarks Grundforskningsfonds Center for Makroøkologi, Evolution og Klima bliver det yngste og eneste danske medlem af IUCN's specialistgruppe for asiatisk næsehorn.

Rasmus Havmøller vil med sin invitation til Asian Rhino Specialist Group fremover være med til planlægge overvågninger af sumatranæsehorn. Det skal føre til mere sikre tal på, hvor mange sumatranæsehorn, der er tilbage i det fri på Sumatra og Borneo. 

Rasmus vil på grundlag af dette deltage i at designe intensivt forvaltede områder (intensive management zone, IMZ), som er inspireret af hvordan man beskytter og forvalter afrikanske næsehorn i dag.

Modigt, desperat og ambitiøst beskyttelse 

De intensivt forvaltede områder vil blive etableret, hvor der allerede eksisterer individer af næsehorn, og derefter vil man sammeføre flere næsehorn for at øge chancerne for parring. Planerne blev udarbejdet under Sumatran Rhino Crisis Summit i Singapore 2013, hvor Rasmus Havmøller også deltog. 

"Det er den hidtil mest modige, desperate og ambitiøse strategi for bevarelsen af næsehorn i Sydøstasien. Men vi har høje forventninger, eftersom strategien havde success med at bringe det hvide næsehorn og pansernæsehornet tilbage fra kanten af udryddelse," fortæller Rasmus Havmøller.

Han er inviteret med i specialistgruppen på baggrund af sit bachelorprojekt om sumatranæsehorn og hans erfaring med overvågningsprogrammer for sumatranæsehorn i Sabah, Borneo og Malaysia. Til daglig er han ph.d.-studerende i Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC).