To forskere fra CMEC er med i det nye Klimarådet – University of Copenhagen

To forskere fra CMEC er med i det nye Klimarådet

Klimarådet

Københavns Universitet er godt repræsenteret i regeringens nye Klimaråd

Tre ud af syv medlemmer af regeringens nye Klimaråd er professorer ved Københavns Universitet. Ud af de tre er to af dem forskere ved Center for Makroøkologi, Evolution og Klima.

I slutningen af sidste år blev økonomiprofessor Peter Birch Sørensen udpeget til formand for rådet, og i dag blev navnene på de seks menige medlemmer offentliggjort. Iblandt dem er professor Katherine Richardson og professor Jette Bredahl Jacobsen, begge fra CMEC.

En af klimavismændenes hovedopgaver bliver at rådgive om, hvordan Danmark bedst muligt kan gøre sig uafhængig af fossile brændstoffer. Samtidig skal man komme med anbefalinger til, hvordan udledningen af drivhusgasser kan mindskes, ligesom Klimarådet skal holde øje med, om vi lever op til vores klimaforpligtelser.

Link til artikel i Information