CMEC vært for nyt IPBES kontor i Danmark – University of Copenhagen

CMEC DANSK > Nyheder og medier > Pressemeddelelser og nyheder > CMEC vært for nyt IPBE...

14. september 2016

CMEC vært for nyt IPBES kontor i Danmark

IPBES Danmark

Syddansk, Aarhus og Københavns Universitet er gået sammen med Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning om at etablere et dansk IPBES-sekretariat.

1. september åbnede det danske kontor og bliver en del af det internationale IPBES netværk. Formålet er at støtte det danske bidrag til internationale videnskabelige statusrapporter for naturen og facilitere dialogen mellem beslutningstagere og forskere - både nationalt og internationalt.

IPBES står for The Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services. Det blev etableret i 2012 som en intergovernmental og uafhængig platform, som 125 lande - inklusiv Danmark - har tilsluttet sig.

Thor Hjarsen has been selected to coordinate the activities of the new IPBES Denmark Office located on CMEC. Press photo.

1000 forskere fra hele verden er udvalgt af IPBES til at støtte med råd og bidrag til statusrapporter om biodiversitet og økosystemtjenester - både på globalt, regionalt og tematisk niveau.

IPBES Danmark er placeret på Center for Makroøkologi, Evolution og Klima ved Københavns Universitet.
Specialkonsulent Thor Hjarsen er blevet ansat til at koordinere sekretariatets aktiviteter. Thor er biolog og har 20 års erfaring med dansk og international naturforvaltning, biodiversitet og formidling.

Klik her for at læse hele pressemeddelelsen

Specialkonsulent Thor Hjarsen
IPBES Danmark