Coronavirus Dansk / English

Carsten Rahbek modtager DM pris – University of Copenhagen

2. december 2019

Carsten Rahbek modtager pris for sin forskning

Carsten Rahbek, leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, er blevet tildelt Dansk Magisterforenings årlige forskningspris inden for naturvidenskab og teknologi.

Carsten Rahbek, der er professor ved GLOBE Institute, Københavns Universitet, har gennem 25 år forsket i biodiversitet og ”besidder en formidabel kombination af dyb videnskabelig indsigt i livets mangfoldighed, fremragende kommunikationsevner samt stort samfundsengagement”, som det står i begrundelsen.

Hans forskning, der bl.a. har resulteret omkring 400 videnskabelige artikler, har ofte fokuseret på bjergenes biodiversitet. I efteråret var han hovedforfatter på to artikler, der blev bragt i samme nummer af det videnskabelige højtestimerede tidsskrift Science. Heri vendes der op og ned på mange af de ting, man mente at vide om klodens biodiversitet. Sammen med sine forskerkolleger viser han bl.a., at klodens bjergegne er hjem for 85 procent af alle arter af fugle, pattedyr og padder, og at leveforholdene i bjergene er langt mere forskelligartede og varierede, end det normalt antages.

”Det betyder meget, at mine forskningsmeritter bliver anerkendt. Jeg arbejder med noget, som er blevet højaktuelt med biodiversitetskrisen og klimaforandringerne. Jeg synes derfor, at det er en forpligtelse, når vi får viden, der er relevant for så store og vigtige ting i samfundet, at vi bruger energi på at kommunikere og formidle det. Det er jeg glad for, også bliver anerkendt,” siger Carsten Rahbek.

Prisen vil blive uddelt ved en ceremoni i begyndelsen af det nye år.

Videoportræt af Carsten Rahbek

Se også: