Skattejagt: Hjælp forskerne med at finde Træløberen – University of Copenhagen

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

CMEC DANSK > Medier og pressemeddelser > Pressemeddelelser og nyheder > Skattejagt: Hjælp fors...

27. april 2017

Skattejagt: Hjælp forskerne med at finde Træløberen

Skattejagt

Forskere fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima og Statens Naturhistoriske Museum er netop nu i gang med at studere den korttåede træløber. Denne sjældne danske fugl findes i Københavns parker, men forskerne har brug for offentlighedens hjælp til at finde dem.

Har du set denne fugl? Forskere fra CMEC og SNM leder netop nu efter den korttåede træløber i Universitets- og Fælledparken i København (Foto: Kjeld Pedersen).

Træløbere er små og godt kamuflerede – ligesom en lille mus. De kan derfor være svære at få øje på, men findes rundt omkring i parkerne i det centrale København.

For at kunne studere den lille fugls liv, har forskerne fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima og Statens Naturhistoriske Museum sat små farvede ringe omkring fuglenes ben, så det er muligt at kende dem fra hinanden.

Har du set en træløber?

Hvis du spotter en Træløber i enten Universitetsparken eller Fælledparken i København, med farvet ring om benet, vil forskerne meget gerne høre fra dig.

Skriv til Katherine Snell hvis du ser en træløber, med oplysninger om:

• Ringfarve (rød, gul, lysegrøn eller blå)
  • Tidspunkt
  • Sted (koordinater)

Tak for din hjælp! Vi ser frem til at høre fra dig.