Kasper Thorup modtager bevilling – University of Copenhagen

11. februar 2014

Kasper Thorup modtager bevilling

Fotograf: Ditte Valente

Kasper Thorup er blevet tildelt Sapere Aude: DFF-Forskningsleder for sit MATCH projekt ved EliteForsk2014 konferencen. Konferencen fejrede de tildelte elite forskningspriser og finansiering gennem karriereprogrammet, Sapere Aude, fra Det Frie Forskningsråd (DFF).

Prisen blev givet personligt af uddannelses- og forskningsministeren, Sofie Carsten Nielsen, og formanden for DFF, Peter Munk Christiansen.

MATCH projektet bruger satellitbaserede tracking systemer til at studere, hvordan små, lang distance ​​migrerende fugle er i stand til at sikre ankomsten til egnede vinter- og mellemstopsområder på det rigtige tidspunkt af året.

Det ultimative mål er at kunne forudsige de migrerendes evne til at håndtere klimaforandringerne. Dette omfatter studier af vigtige økologiske fænomener såsom sæsonbetonet carry-over effekt og korridorer for migration, samt nedarvningen af et migration program, der fokuserer på konsistens og præcision, samspillet mellem den nedarvede program og eksterne signaler, navigationsevner og begrænsninger for de migrerende fugle.