CMEC deltager i videnskabeligt krydstogt – University of Copenhagen

13. marts 2014

CMEC deltager i videnskabeligt krydstogt

CMEC forskere Professor Katherine Richardson og Dr. Erik Askov Mousing vil undersøge, hvilken rolle sammensætningen af planktonsamfund, deres økologi og primærproduktion har på ålelarvers ernæring og vækst. Især vil de fokusere på betydningen af mixotrof ernæring for transport af kulstof gennem fødekæden.

Foto: Michael Ingemann Pedersen.

På grund af en dramatisk nedgang i rekrutteringen og bestanden af ​​europæisk ål er der behov for bedre indsigt i livscyklussen af ål, og et omfattende forskningsprogram foretages under et krydstogt til gydeområderne i Sargassohavet i 2014. Forskningen vil give indsigt i de fysiske og biologiske processer i Sargassohavet og forbedre vores forståelse af klimaets indflydelse og mulige årsager til tilbagegangen i ålebestanden.

Læs pressemeddelelsen fra DTU Aqua om Dansk Åleekspedition 2014

Læs mere om havforskningsskibet DANA