Blog fra forskningstogt til Grønland – University of Copenhagen

06. september 2012

Blog fra forskningstogt til Grønland

I disse dage sejler flere forskere fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima langs Grønlands østkyst ombord på forskningsskibet DANA. De blogger hjem om det hårde liv til søs og glæden ved at hente den ene spændende vandprøve efter den anden op fra havets dyb. Læs deres historier her (på engelsk).

Sammenhæng mellem fytoplankton og klimaforandringer

CMEC’s forskningsprojekt, som er ledet af Professor Katherine Richardson, går ud på at undersøge diversiteten af fytoplankton, primær produktionen og hvordan disse faktorer påvirker havets kulstofkredsløb og udvekslingen af uorganisk kulstof med atmosfæren. Postdoc Mohamed Adjou og ph.d.-studerende Nikolaj Sørensen og Erik Askov Mousing deltager også i forskningsprojektet. Ombord er desuden 15 forskere fra andre universiteter og forskningsinstitutioner.

Forskningsskibet DANA. Foto: Sine Fredslund